Aromatherapie - een geïllustreerde gids - CatawikiGeurwerk is een uit de hand gelopen hobby. Alweer lang geleden gaf een goede vriendin mij een boek met de mededeling “Dit vind ik echt iets voor jou”. Dat boek was “Aromatherapie, een geïllustreerde gids” (1999, ISBN 3829015089) en de vriendin had helemaal gelijk.

Neus

IMG_20150929_172141_editIk heb altijd een behoorlijk ontwikkeld reukgevoel gehad – tegelijk een zegen en een vloek. Het boek was een schot in de roos. Het slokte me volledig op. Hier wilde ik verder mee! Ik had en heb nog steeds alleen een aversie tegen het woord “aromatherapie”. Natuurlijk, we hebben het hier over een heilzame, holistische geneeswijze. Maar ik heb mezelf nooit als “therapeut” gezien. En ik zag mezelf ook geen mensen masseren en insmeren met geurige oliën. Ik help graag mensen, maar liever op een andere manier, die beter bij mij past. Wat me wel meteen fascineerde, is hoezeer geuren effect hebben op de gemoedstoestand. Daar wilde ik wel meer van weten en vooral: meer mee doen.

Geurwerk

Ik investeerde in een kleine collectie essentiële oliën en begon te experimenteren in en om het huis en op vrienden en familie en maakte geuren voor speciale gelegenheden. Persoonlijke geuren, praktische geuren, prettige geuren. Luchtverfrissers, douchegels, aftershaves en parfums. En kreeg positieve reacties. Ik volgde een schriftelijke opleiding via de Sorag Akademie, die ik niet afmaakte omdat de cursus naar mijn smaak te veel inhaakte op het therapeutische aspect en dat was niet waar ik mee verder wilde. Ik zocht een alternatief voor het woord “aromatherapie” en bedacht “Geurwerk“. Tenslotte werk ik met geuren. Indirect ook met mensen, maar vooral met geuren. Ik pretendeer geen therapeut te zijn. Ik wil alleen graag dat mensen (en ook dieren) zich prettig(er) en vrolijk(er) voelen van mijn geuren.

Geurdromen

Er moest ook nog “gewoon” gewerkt worden – in een héél ander vakgebied wel te verstaan. Als zoveel andere dingen raakte door allerlei dagelijkse beslommeringen ook mijn “geurwerk” geleidelijk naar de achtergrond. Geuren maken heeft me echter nooit los gelaten. En het is altijd een droom gebleven, op een dag van mijn hobby mijn werk te maken.

Wat doet Geurwerk?

Schrijven over geuren. Want over geuren raak ik niet uitgepraat. En mijn “andere” vak is redacteur/schrijver.
Maar ook geuren maken. Persoonlijke, praktische, prettige geuren. Geuren op maat. Uitsluitend natuurlijke geuren natuurlijk, op basis van aromatherapie en herbologie. Goed verdraagzame geuren natuurlijk, want allergische reacties zijn nu eenmaal niet gewenst. En er wordt niet op dieren getest. Wèl op mensen, die dat vrijwillig en graag doen en mij van de broodnodige terugkoppeling voorzien. Zodat ik mijn geuren nóg beter en prettiger kan maken.

Natuurlijk

Werken met natuurlijke ingrediënten heeft één nadeel: de houdbaarheid. Terwijl een “gewoon” synthetisch parfum zeker een jaar – en soms wel langer ook – goed blijft, zullen mijn mengsels de tand des tijds alleen doorstaan als je ze op de juiste manier bewaart. Een bewaaradvies krijg je erbij. Maar ik maak géén grote hoeveelheden. Wel bewaar ik de basis goed, zodat je méér kunt bestellen als de geur goed is bevallen.

Eenvoudig

Een “echt” parfum bevat soms wel 30 ingrediënten. Als ik dat ook zou doen met alleen essentiële oliën, zouden mijn geuren onbetaalbaar worden. En het is niet eens nodig. Een goed gebalanceerde geur bestaat in principe uit vier basiscomponenten die samen in harmonie zijn. Naar die harmonie streef ik. En daar heb ik geen 30 verschillende essentiële oliën voor nodig.

Persoonlijk

Geuren van Geurwerk zijn altijd persoonlijk, op maat gemaakt. Ik heb een speciale methode – die ik liever voor me houd – om precies de juiste geurcompositie voor jou te ontdekken en te creëren. Iedere geur van Geurwerk is dus uniek.

 

Méér weten? Mag ik voor je aan de slag? Stuur me een e-mail of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier